Najem orodja
Košarica
(0)
Košarica
(0)

Dostava


Dostavo izdelkov vršimo preko dostavne službe GLS in Pošta Slovenija.

Naša pogodbena partnerja za dostavo pošiljk na območju Slovenije sta Pošta Slovenije in GLS, vendar si pridržujemo pravico izbrati drugo dostavno službo, če bomo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Izdelke bomo dostavili na naslov, katerega ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku. Priporočamo vam, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave.

V SMS ali elektronskem sporočilu prejmete povezavo do spletne aplikacije dostavne službe GLS oz. Pošte Slovenije Moja dostava – moja izbira, kjer lahko za vaš paket določite drug naslov ali način dostave.

Odkupnino paketa lahko kurirju ob dostavi plačate z gotovino. GLS dostavna služba omogoča tudi plačilo odkupnine s plačilno kartico.

Možnost plačila odkupnine s plačilno kartico v omejenem obsegu omogča tudi Pošta Slovenija. Več informacij tukaj.

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Za vprašanja o vašem paketu lahko GLS dostavno službo kontaktirate na telefonsko številko 01 500 11 90 ali njihov elektronski naslov info@gls-slovenia.com oz. Pošto Slovenije na telefonsko številko 080 14 00 ali njihov elektronski naslov info@posta.si. Na navedene kontaktne informacije se lahko obrnete in naročite ponovno dostavo paketa na vaš naslov ali pa se dogovorite, da vam paket dostavijo na drug naslov (kjer boste v času dostave dosegljivi).

Seznam GLS Paketnih trgovin in Paketomatov in Pošta Slovenija paketomatov ter paketnikov Direct4me.

Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 12h bodo realizirana še isti dan oz. v najkrajšem možnem času. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan. V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga s strani proizvajalca. Navadno je to en delovni dan.


Stroški dostave

Stroški dostave po Sloveniji znašajo 6,00 € in so enotni za celo Slovenijo, za pakete z skupno težo do 30kg. Za pakete, ki so težji od 30kg, se strošek dostave obračuna po trenutnem ceniku. Za pakete nad 30kg plačilo po povzetju ni možno.

GLS lahko ob neuspelem vročanju (ali pa preden pride do prvega vročanja, če dobimo tako navodilo s strani pošiljatelja ali prejemnika paketa) paket preda v Paketno trgovino ali v Paketomat. Za tovrsten način dostave se mora prejemnik ali pošiljatelj strinjati, razen, če ni dogovorjeno drugače. Partner GLS Paketna trgovina Petrol, OMV in Tobačna 3Dva prejemniku paketa dodatno zaračuna storitev vročitve paketa v višini 0,45 EUR in storitev obdelave odkupnine za pakete s plačilom po povzetju v višini 1,05 EUR, za vsak predan paket. Znesek za storitev obračuna Petrol ali OMV ali 3DVA, poravna pa se ob prevzemu paketa. 


Osebni prevzem

Izdelke, naročene v spletni trgovini, lahko prevzamete tudi osebno v naši trgovini v Ljubljani (Koprska ulica 72, 1000 Ljubljana). Ko je naročeno blago pripravljeno za prevzem, vas o tem obvestimo na vašo mobilno številko ali preko elektronske pošte. Prosimo vas, da še neplačano naročilo prevzamete v roku 3 delovnih dni od prejema obvestila, da je blago pripravljeno za prevzem. V nasprotnem primeru bo naročilo preklicano po preteku 3 delovnih dni.


Dobavni rok

Pri posameznih artiklih je naveden dobavni rok v dnevih. Dobavni rok pomeni število dni od oddaje spletnega naročila do dobave artikla v našo fizično trgovino na naslovu Koprska ulica 72, Ljubljana. Naročeni artikel bo pripravljen za osebni prevzem oz. odpremljen na naslov za dostavo, ki ga stranka navede v naročilu, običajno še isti dan oz. v najkrajšem možnem času, vendar ne kasneje kot v 3 delovnih dneh, od dobave artikla v našo trgovino.

Dobavni rok se šteje:

  • za naročila oddana od ponedeljka do petka do 10:00 od dne oddaje naročila (primer: dobavni rok 1 dan - Artikel naročen v ponedeljek ob 9:00, bo dobavljen v našo trgovino naslednji dan - v torek, pripravljen za prevzem oz. odposlan pa bo v torek oz. najkasneje v petek);
  • za naročila oddana od ponedeljka do petka po 10:00 od naslednjega delovnega dne od dne oddaje naročila (primer: dobavni rok 1 dan - Artikel naročen v ponedeljek ob 13:00, bo dobavljen v našo trgovino v sredo);
  • za naročila oddana v soboto, nedeljo in na dela prost dan (praznik) od naslednjega delovnega dne od dne oddaje naročila (primer: dobavni rok 1 dan - Artikel naročen v soboto, bo dobavljen v našo trgovino v torek).

Vsi navedeni roki (dobavni rok, rok za odpremo,…) so okvirni in za prodajalca podjetje Mašinca d.o.o. niso zavezujoči.