Najem orodja
Košarica
(0)
Košarica
(0)

Vrtni program


Objavljeno: 04.03.2021

Motorne kose na nitko so lahke in zelo praktične naprave za redno košnjo na raznolikem terenu in predvsem za košnjo okoli ovir. Za košnjo na klancih so najbolj primerne motorne kose na nitko srednjega razreda: tako motorne kosilnice na nitko z dvotaktnim motorjem,  kakor tudi motorne kosilnice na nitko s štiritaktnim motorjem.

Za čiščenje podrasti, obrobja gozdnih površin in odpornejše trave je delo z dvotaktnim motorjem lahko nekoliko počasnejše, zato je izbira motorne kose na nitko s štiritaktnim motorjem boljša izbira, hkrati pa zagotavlja uporabniku udobnejše delo, z manj hrupa in vibracij.

Štiritaktne motorne kosilnice z nitko povzročajo manj škodljivih emisij. Višja cena štiritaktne motorne kose na nitko se v primerjavi s cenejšo, dvotaktno različico motorne kosilnice z nitko, izenači že v prvem letu uporabe: obratovalni stroški štiritaktnega motorja so nižji, poraba manjša, delo z motorno koso na nitko s štiritaktnim motorjem pa je lažje in poteka z manj prekinitvami, zato je tudi bolj učinkovito.

Izbira primerne motorne kose z nitko

Motorna kosa na nitko je nepogrešljiv pripomoček tudi v urbanih naseljih. Pri delu lahko uporabljate tudi oprtnik. Izbrana ročna motorna kosa na nitko z možnostjo prilagoditve tipa rezila vam zagotavlja fino obrezovanje ali obdelavo grobega terena, z dodatnimi  blažilci tresljajev pa zmanjšate tudi utrujenost rok. Pozornost namenite tudi vrsti glave: lahko je avtomatska, polavtomatska, specialna ali univerzalna. Od moči naprave je odvisno kako učinkovita bo košnja in kako naporno bo delo za vaš hrbet.

Motorne kosilnice na nitko so prava izbira tudi za urbana naselja  

V mestnih parkih in stanovanjskih soseskah je urejanje zelenih površin neposredno povezano s številnimi izzivi, kot so drevesa, grmovnice, cvetlični nasadi, robniki, stezice in tlakovci vseh vrst. Uporaba motorne kosilnice na nitko zagotavlja preprosto in učinkovito, redno urejanje zelenih površin okoli domače hiše, v urbanih naseljih, sadovnjakih, vinogradih in še kje.

Nakup ali najem motorne kose na nitko v različnih izvedbah

V podjetju Mašinca.si smo vam pripravili veliko izbiro motornih kos: ročne motorne kose z nitko ali nitkarice priznanih blagovnih znamk po konkurenčnih cenah. Za vas redno pripravljamo številne akcijske ponudbe, zagotavljamo pa vam tudi servis opreme. Ne spreglejte, da lahko pri nas opremo kot so akumulatorske kosilnice za travo, motorne kosilnice na nitko, bencinske ali električne kosilnice in drugo tudi najamete! Vabimo vas k ogledu spletne strani in k obisku naše trgovine, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.