Najem orodja
Košarica
(0)
Košarica
(0)
  • Domov
  • / Puhalniki za listje

Puhalniki za listje


Objavljeno: 10.03.2021

Razmišljate o nakupu motorne kose? V podjetju Mašinca d.o.o. nudimo priznane motorne kose Makita, ki jih odlikujejo ugodne cene, zaradi nezahtevnega vzdrževanja in kakovostne izdelave pa so tudi prijazne do uporabnika. Motorne kose v osnovi delimo na tiste z dvotaktnim in štiritaktnim motorjem. Zanje se navadno odločimo, če bomo kosili zunaj strnjenega naselja, saj so precej hrupne.

Motorna kosa z močnim štiritaktnim motorjem je namenjena najbolj zahtevnim nalogam, kot je rezanju gostega robidovja. Kljub svoji velikosti je delo z njo precej udobno, poraba bencina je majhna, vzdrževanje motorne kose pa je preprosto.

Izbira motorne kose na nitko odvisna od površine

Motorna kosa z nitko predstavlja odlično rešitev za hitro in učinkovito košnjo na težko dostopnih mestih, kamor z navadno motorno koso ne moremo. Pri izbiri motorne kose na nitko je glavni kriterij velikost površine, ki jo nameravamo kositi, in pa seveda koliko konjskih moči ima motorna kosa na nitko, saj je od tega odvisno, kaj bomo lahko z njo kosili in na kakšnem terenu. Ker imamo na voljo različno težke motorne kose na nitko – od 2 do 5 kg – mora vsak pri sebi tudi premisliti, kako težko koso bo prenašal naokoli.

Nahrbtna motorna kosa na nitko za boljše ravnotežje in daljše delo

Na voljo imamo modele, ki si jih oprtamo na hrbet, in takšne, ki si jih obesimo čez ramena. Nahrbtne so zgolj motorne, ne električne kose. Slednje imajo električne oprtnike. To so jermeni, ki jih damo na ramo, pripnemo koso in si tako olajšamo delo. Nahrbtne motorne kose na nitko se večinoma uporabljajo za košnjo trave na brežinah in težko dostopnih mestih. Na hrbet si jih oprtamo, da imamo boljše ravnotežje, z njimi lahko delamo dlje. Bolj smo stabilni, ker imamo ravnotežje na obeh nogah in gremo lahko v klanec. Teža je na sredini hrbta, z rokami pa zgolj držimo koso in kosimo. S takšno motorno koso lahko kosimo v vinogradu, gozdovih ali tam, kjer imamo veliko podrasti.

Električna ni tako močna kot motorna kosa, a je tišja

Električna kosa je ravno tako učinkovita kot motorna kosa, a je v primerjavi z njo precej lažja in predvsem ne povzroča toliko hrupa. Motorna kosa je za strnjena naselja prehrupna, zato je električna kosa boljša izbira. Električne kose imajo lahko kabel za elektriko ali pa so baterijske oziroma akumulatorske. Kosilnico s kablom kupimo, če bomo z njo delali zgolj okoli hiše, do koder seže električni podaljšek.