Najem orodja
Košarica
(0)
Košarica
(0)

Obvestilo!

Obveščamo vas, da bo Mašinca za osebne prevzeme zaradi praznikov in kolektivnega dopusta zaprta od 1.5. do 5.5. 2024. Z vami bomo ponovno v ponedeljek, 6.5. 2024. Želimo vam lepe in mirne praznike.

  • Domov
  • / Cena električnih kosilnic

Cena električnih kosilnic


Objavljeno: 17.03.2021

Kosilnice bencinske kosilnice so najtežje, najbolj hrupne in žal tudi najmanj okolju prijazne. Bencinske kosilnice so primerne za uporabo na velikih površinah, od 400 m2 do 2000 m2, glede na potrebe pa izbiramo tudi vrsto in moč motorja. Težje kosilnice brez kolesnega pogona so primerne za površine do 1000 m2 z ovirami, samohodne s pogonom na sprednja ali zadnja kolesa pa za travnike do 2000 m2. Izbira pogona razbremeni uporabnika, bistveno pa olajša tudi samo manevriranje.


Bencinska kosilnica z dvotaktnim motorjem

Glasnost dvotaktnega motorja velja za standardno, saj je prisotna tako v mestih kot na vasi. Nekoč je bila dvotaktna tehnologija edina, ki je poganjala naprave, kot so bencinske kosilnice na nitko, motorne kose na nitko, žage, rezalniki in pihalniki. Razlike med dvotaktnimi in štiritaktnimi motorji so bile zelo velike, tako v velikosti, kakor tudi v moči in ceni.


Bencinske kosilnice s štiri taktnimi motorji

Sodobne tehnologije štiritaktnih motorjev danes zmanjšujejo razlike v primerjavi z dvotaktnimi: vsi sodobni modeli imajo že zelo podobne tehnične lastnosti, težo in namen uporabe. Bencinska kosilnica s štiritaktnim motorjem omogoča košnjo tudi na strminah do 45 stopinj. Pri večjih naklonih terena je smiselno izbrati lažjo kosilnico s plastičnim ohišjem, ki ima pogon na sprednji ali zadnji kolesi. Večja zadnja kolesa zagotavljajo lažje obračanje kosilnice. Bencinske kosilnice z nitjo so primerne za težko dostopne predele: okoli ovir, drevja, grmovja in robnikov. Bencinske nitkarice so tudi precej hrupne. Najmočnejše kosilnice, bencinske, ki niso namenjene domači uporabi, pa služijo komunalnim službam in urejanju površin ob javnih cestah.


Sodobne nitkarice - bencinske kosilnice z nitjo

V blokovskih naseljih, na bregovih, v vinogradih in drugih zahtevnejših površinah, do kateri težko dostopamo z robustnimi stroji, nam delo olajšajo nitkarice. Specialne kosilnice bencinske nitkarice z večjo močjo, so primerne za področja kjer je trava trša ter ob robovih gozdov, kjer je prisotna podrast. Manjše površine, kot so obrobe, cvetlične gredice, drevje in grmovje pa lahko kosimo z manjšimi, lažjimi nitkaricami, tako električnimi kot z motornimi.   


Ugoden nakup ali najem kosilnice: bencinske, električne, akumulatorske

V podjetju Mašinca d.o.o. smo specializirani za prodajo, servis in izposojo profesionalnega orodja, kot so: električne ali akumulatorske kosilnice, bencinske kosilnice (potisne ali samohodne) in bencinske kosilnice na nitko. Nudimo vam najem orodja in naprav ter bogat prodajni program, pri katerem vam zagotavljamo konkurenčne cene, ugodnosti in popuste. Vabljeni, da nas obiščete na spletni strani ali v naši trgovini.